ect-uithalers-drugs-terminal-foto-politieheli

ECT’er en vier drugsverdachten aangehouden bij containerterminal

De politie heeft woensdag op het ECT Delta-terrein aan de Europaweg vijf mensen aangehouden. De mannen, tussen de 19 en 55 jaar, worden verdacht van het halen van drugs uit containers op het terrein van de containerterminal.

Aan het einde van de middag kwam er bij de douane een melding binnen dat er twee vermoedelijke ‘uithalers’ op het terrein van het bedrijf liepen. In samenwerking met de zeehavenpolitie werden de verdachten van 19 en 34 jaar aangehouden. De politie vermoedt dat de mannen het terrein opkwamen met hulp van een 55-jarige medewerker van het bedrijf. Ook hij is aangehouden.

Verstopt in container

Rond half elf ’s avonds klommen weer twee personen over het hek van het ECT-terrein. Met hulp van de politiehelikopter, een schip van de zeehavenpolitie en het ondersteuningsteam van de douane zijn twee mannen van 29 en 28 jaar uit Rotterdam aangehouden. Ze zaten verstopt in een container.

Alle vijf de verdachten zitten nog vast. Of de twee zaken met elkaar te maken hebben, is nog onduidelijk.

Auteur: Jordi Kloos