Bemanning drugsboot Moerdijk komt voor rechter

Vier verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij de productie van chrystal meth op een schip in de haven van Moerdijk, moeten zich dinsdag voor de rechtbank in Breda verantwoorden. Het gaat om de Bredase schipper Cor B. en drie Mexicanen.

Het drijvende drugslab werd vorig jaar mei ontdekt. Nadat de politie was begonnen met het onderzoek werd vermoedelijk op afstand een grote lekkage veroorzaakt. Hierdoor kwam het lab onder water te staan en moesten agenten de boot snel verlaten. Op het schip waren toen al duizenden liters chemicaliën gevonden.
Tijdens een voorbereidende zitting heeft de schipper gezegd dat hij niets met het drugslaboratorium te maken heeft en alleen een deel van zijn schip verhuurde.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.