Duits cruiseschip geweigerd in Aziatische haven

Vietnam heeft een Duits cruiseschip verboden aan te meren in de haven van Cai Lan. De Vietnamese toerisme-autoriteiten gaven geen reden voor de weigering, maar er wordt een verband gelegd met de uitbraak van het coronavirus.

Eerder werd het onder Nederlandse vlag varende cruiseschip Westerdam al geweigerd door enkele Aziatische landen. Het vaartuig met meer dan negentig Nederlanders onder de 3700 opvarenden, meerde donderdag uiteindelijk af in Cambodja, dat wel toestemming gaf.

Aan boord van de Duitse Aidavita van rederij Aida Cruises zijn 1100 passagiers, voornamelijk uit Duitsland, en vierhonderd bemanningsleden. Het schip was het laatst in een haven op de Filipijnen en heeft geen Chinese haven aangedaan.

Onderwerpen: ,

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.