Jan Lagasse

Jan Lagasse vertrekt bij North Sea Port

Het Toezichtsorgaan van North Sea Port laat weten dat het mandaat van huidige topman Jan Lagasse eind augustus afloopt. Medebestuurder Daan Schalck neemt vanaf het moment dat Lagasse stopt alleen de leiding van het bedrijf op zich.

De twee directeuren en het Toezichtsorgaan hebben in goed overleg besloten om verder te gaan met één directeur. Dit is de uitvoering van eerdere afspraken die tussen alle betrokken partijen zijn gemaakt na de fusie van 2018.

Zeeland Seaports

Jan Lagasse trad medio 2014 aan als directeur van Zeeland Seaports. Hij stond samen met Daan Schalck aan het roer van de succesvolle fusie en integratie tussen Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent tot North Sea Port. Toekomstig directeur Daan Schalck gaat nauw samenwerken met de toekomstige nieuwe voorzitter van het Toezichtsorgaan die later dit jaar benoemd wordt.

Sofie Bracke, waarnemend voorzitter van het Toezichtsorgaan: ‘Het Toezichtsorgaan van North Sea Port wil Jan Lagasse uitdrukkelijk bedanken voor zijn rol en verwezenlijkingen in de succesvolle fusie van de twee havenbedrijven tot North Sea Port. Eerder dit jaar raakte nog bekend dat North Sea Port voor het derde jaar op rij een recordjaar registreert met 71,5 miljoen ton. Eerder verwezenlijkte Jan Lagasse bij Zeeland Seaports ook een geslaagde turnaround, met een nieuwe strategie en uitzonderlijke groei.’

Lees ook:
NSP-CEO Lagasse: ‘Dit jaar klaar met ontmanteling Thermphos’

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.