Managementteam Logfret

Logfret wil groei realiseren met nieuw managementteam

Logistiek dienstverlener Logfret heeft na een aantal roerige jaren de wind weer in de zeilen. Het bedrijf verdubbelde in 2019 in aantal medewerkers en is van plan om deze koers in 2020 voort te zetten.

Expediteur Logfret staat sinds een jaar onder leiding van Sharon Bick. De directeur werkte al eerder bij het bedrijf en keerde na zes jaar begin 2019 terug op het nest. Bick: ‘Ik ben gevraagd om terug te komen op een moment dat het niet zo goed ging met het bedrijf. Toen ik in 2008 startte was dat ook het geval. Samen met Marco Croes, de salesmanager, hebben we het bedrijf toen weer op de kaart gezet. Ik heb altijd contact gehouden met de collega’s hier en hoefde er dan ook niet lang over na te denken om nu weer in te stappen.’

Compleet

Formeel staat Bick aan het roer van Logfret Nederland, maar de kersverse managing director doet het niet alleen, zo benadrukt ze. ‘Wij onderscheiden ons juist door echt als een team te handelen. Samen met salesmanager Marco Croes, manager operations Michel van Dongen en financieel manager Mirjam Vrijhof vormen we een mooi compleet managementteam.’

Ieder lid van het team neemt zo zijn eigen kennis en ervaring met zich mee. Michel van Dongen werd dit jaar aangetrokken om Logfret vooruit te helpen. Hij heeft veel ervaring binnen de logistiek door zijn werk bij PEGA en S&R Marine. Met name zijn kennis op het vlak van Amerika komt goed van pas. Croes is hier op sales al jaren een vaste waarde, vertelt Bick.

Persoonlijke contact

Hoewel de expediteur een aantal lastige jaren heeft gehad, zijn klanten het bedrijf altijd trouw gebleven. ‘We zijn onze klanten daar erg dankbaar voor. We werken er ook hard aan om de band met de klant goed te houden. We zijn veel met ze in contact en presenteren ons ook echt als een team. Dat persoonlijke contact met klanten is ook iets waarmee we ons nog kunnen onderscheiden’, legt Bick uit.

De klanten van Logfret worden binnen management en sales ook besproken. ‘We zijn allemaal op de hoogte van de ontwikkelingen. Dat maakt dat de klant altijd ergens terecht kan. Als organisatie maakt ons dat sterk, want valt er iemand weg dan is er altijd een collega die het opvangt.’ Naast het ´zeevrachtkantoor´ in Ridderkerk heeft Logfret in Hoofddorp ook nog een afdeling voor de luchtvracht. De IATA-geregistreerde logistiek dienstverlener groeide in 2019 ook in deze vorm van transport.

Vrijheid

Logfret is van oorsprong een Frans bedrijf met wereldwijd meer dan zeventig eigen kantoren. Toch kan Logfret Nederland heel zelfstandig opereren. ‘Voor ik in 2007 bij Logfret aan de slag ging, heb ik ervaring opgedaan bij grote bedrijven als Damco, DB Schenker en Panalpina. Daar werd altijd door het hoofdkantoor bepaald wat we moesten doen. Hier bepalen we onze eigen koers. Die vrijheid hebben we’, zegt salesmanager Croes.

Een van de punten waar Logfret de komende jaren op inzet is digitalisering. Dat doet ze met het platform Neolink. Een systeem dat de volledige supply chain van bedrijven uit handen neemt. ‘Dit platform monitort alles via een track en trace-systeem waardoor alle orders volledig te volgen zijn. Vanaf moment van bestelling, inklaring tot uitlevering, alles staat er in. Dat maakt dat je een stuk efficiënter te werk kunt gaan en de lading is veel beter te controleren, tot uitlevering op stuksniveau. Dat betekent dat ook ‘niet-klanten’ gebruik kunnen maken van het platform’, legt Bick uit.

Plannen in 2020

Bick en haar partners zien voor 2020 een mooi jaar voor Logfret. ‘We gaan allereerst het digitale platform verder uitbouwen. Je moet met de toekomst meegaan en op digitaal vlak valt echt winst te behalen.’ De verdere digitalisering kan ook helpen bij de verdere procesverbetering, vult Van Dongen aan. ‘Er is nog een kleine inhaalslag te maken. Ik ga daar met mijn ervaring aansturing aan geven, onder meer door mijn kennis te delen. Maar andersom leer ik ook weer van collega’s. We werken bijvoorbeeld graag met jongeren die meer weten van digitalisering. Die mix van jong en oud maakt een bedrijf sterk.’

Een ander punt waar Logfret in 2020 op gaat inzetten zijn de projecten. ‘We hebben een specialist ingehuurd op het vlak van projectlading. Daar zien we veel kansen en daarom zijn we van plan om dit onderdeel in 2020 verder uit te breiden.
Tot slot voorspelt Bick een gezonde groei voor Logfret. ‘We willen samen met onze klanten groeien. Tussen begin 2019 en nu zijn we verdubbeld in het aantal medewerkers. Die koers zetten we door.’

Onderwerpen: ,

Auteur: Kim van Dijk