Green Award Deventer

Haven Deventer doet mee aan Green Award

De haven van Deventer heeft zich aangesloten bij Green Award, het certificatieprogramma voor extra
schone en veilige schepen.

Steeds meer binnenvaarthavens doen mee aan dit programma. De havens geven Green Award gecertificeerde schepen bijvoorbeeld korting op de havengelden.

Haven Deventer

Sinds 2011 certificeert Green Award binnenvaartschepen, die aan haar eisen kunnen voldoen. De Green Award eisen hebben betrekking op de veiligheid en het milieu en gaan een stapje verder dan de verplichte wetgeving. Green Award werkt samen met meer dan 150 havens en met de zeevaart of binnenvaart verbonden organisaties.

Han Beumer van de gemeente Deventer: ‘Om per 2020 toch een stap te maken in de ontwikkeling van de verordening wordt een aangepast tarief ingesteld voor schepen met een Green Award certificaat, om de ontwikkeling van duurzaamheid in de scheepvaart te stimuleren in Deventer.’ Green Award is nu in gesprek met meerdere havens in binnenland en buitenland om ervoor te zorgen dat meer havens zich aansluiten bij Green Award.

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.