Bruggen Sas van Gent en Sluiskil

Werkzaamheden hinderen scheepsverkeer North Sea Port

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de draaibruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen in North Sea Port. Op maandag 9 maart aan de draaibrug bij Sas van Gent en op zondag 15 maart en maandag 23 maart aan de draaibrug bij Sluiskil.

De werkzaamheden passen in het ombouwen van de draaibruggen, om ze van afstand te kunnen bedienen. De ombouw is vermoedelijk medio 2021 gereed.

Hinder

Het scheepvaartverkeer ondervindt hinder als gevolg van de werkzaamheden. Schepen kunnen wel onder de brug doorvaren, maar de brug draait niet voor schepen die daarvoor te hoog zijn. Voor deze schepen is de brug gestremd op 9 maart vanaf 09.00 tot uiterlijk 18.00 uur en op 15 maart tussen 13.00 en 21.00 uur.

Het Kanaal van Gent naar Terneuzen verbindt de stad Gent in België met de Westerschelde. Het kanaal komt in Sas van Gent Nederland binnen en mondt uit in Terneuzen.

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.