Schip 'Tormenta'

Doesburgse terminal zet groter schip ‘Tormenta’ in

Als gevolg van een sterke volumetoename van het aantal containers dat Container Terminal Doesburg (CTD) verzorgt, zet de binnenvaartterminal per direct een nieuw, grotere klasse IV, schip in. Dit schip vaart van en naar de haven van Rotterdam voor het containertransport: de ‘Tormenta’.

Met deze schaalvergroting faciliteert CTD verdere groei. Tegelijkertijd verwacht CTD door meer capaciteit op te nemen in haar vloot modal shift verder te stimuleren en zetten ze in op verdere verduurzaming van containertransport. Het binnenvaartschip ‘Tormenta’ heeft een capaciteit van 90 teu en is 86 meter lang en 10 meter breed.

Dagelijks

CTD bedient verladers en vervoerders met een dagelijkse afvaart vanuit Doesburg naar en van de haven van Rotterdam. Met een toename van het aantal containers per afvaart wordt meer CO2-reductie per container gerealiseerd. Ook draagt het bij aan het fileprobleem in Nederland. Afgelopen voorjaar werd de invaart van de binnenvaartterminal al vergroot zodat in de toekomst ook klasse Va schepen de terminal kunnen bereiken.

CTD is een logistieke hotspot met directe verbinding naar het Europese achterland. CTD verzorgt vanuit Oost-Nederland containertransport van en naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen en staat in directe verbinding met het Europese achterland.

Lees ook:

Dagelijks vanaf Container Terminal Doesburg 

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.