Luchtfotografie van Chemieconcern DuPont Dordrecht

Havenbedrijf Rotterdam verlengt samenwerking met Dordrecht Marketing

Havenbedrijf Rotterdam ondersteunt ook dit jaar weer ‘Dordt in Stoom’, het grootste stoomevenement van Europa. Het Havenbedrijf heeft het sponsorcontract met Dordrecht Marketing met drie jaar verlengd. Hiermee blijft het Havenbedrijf een financiële bijdrage leveren aan maatschappelijke initiatieven en maritieme evenementen in Dordrecht om ook extra draagvlak voor de haven te creëren.

Het Havenbedrijf gaat in de periode 2020-2022 in totaal 75 duizend euro doneren via Dordrecht Marketing. Dat is de stichting die in opdracht van de gemeente Dordrecht onder meer de citymarketing uitvoert en evenementen in de stad ondersteunt en organiseert. In 2020 en 2022 ondersteunt het Havenbedrijf ‘Dordt in Stoom’.

Maritiem karakter

In 2021 ligt de focus vooral op maatschappelijke initiatieven met name voor inwoners van Dordrecht, waarbij scheepvaart, haven, water of andere maritieme activiteiten een rol spelen. Een jury van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing selecteert een aantal projecten die aan de criteria voldoen.

Ronald Paul, lid van de algemene directie van het Havenbedrijf: ‘Het Havenbedrijf Rotterdam verzorgt sinds 2011 het nautisch beheer in Dordrecht en sinds 2013 ook de exploitatie van de haventerreinen. Wij vinden het belangrijk om ook in Dordrecht actief bij te dragen aan het woon- en leefklimaat.’ De sponsoring loopt via Dordrecht Marketing omdat zij beter zicht heeft op welke evenementen en activiteiten in de stad een maritiem karakter hebben en bij een breed publiek aanslaan. Het contract is afgesloten voor 3 jaar en loopt tot eind 2022.

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.