Statement corona Port of Moerdijk

Coronacrisis Havenbedrijf Moerdijk: ‘Onze havendienst blijft actief’

Havenbedrijf Moerdijk doet er alles aan om hun dienstverlening maximaal op peil te houden, ondanks de coronacrisis. Ferdinand van den Oever, directeur Havenbedrijf Moerdijk: ‘Het coronavirus heeft ons in de greep. We moeten risico’s verkleinen terwijl vragen en onzekerheden groeien.’

Van den Oever vervolgt. ‘Ons sociale leven ligt stil. Ondernemers worden op de proef gesteld. Bedrijven moeten met een minimale bezetting maximaal resultaat behalen.’

Verantwoordelijkheid

Havenbedrijf Moerdijk blijft bereikbaar, zegt Van den Oever. ‘We laten vitale processen zoveel mogelijk doorlopen en zijn alert op de veiligheid en gezondheid van ons en onze omgeving. Ons kantoor blijft open en de havendienst actief, hetzij met een minimale bezetting. Uiteraard volgen we alle maatregelen. We doen een beroep op ieders flexibiliteit en verantwoordelijkheid.’

Van den Oever: ‘Maar deze situatie vraagt om meer. Om continu relativeren. Kritisch kijken naar wat nu belangrijk is en vooruit kijken naar wat komen gaat. Want hoewel er veel onzekerheden zijn, weten we één ding zeker. Deze crisis is nog lang niet voorbij en we zullen samen door deze zure appel heen moeten bijten. De crisis brengt ook saamhorigheid en solidariteit. Ik zie en merkt dat om me heen bij mijn collega’s, bij vele bedrijven op het haven- en industrieterrein en overal in Nederland waar tal van initiatieven ontstaan. Ook dat is relativeren.’

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.