Haven van Amsterdam gesloten voor cruiseschepen

Cruiseschepen zijn niet meer welkom in de Amsterdamse haven. Dat heeft Koen Overtoom, directeur van Port of Amsterdam, bekendgemaakt. De stap is bedoeld om het coronavirus in te dammen. De rest van de haven blijft wel open.

De maatregel geldt voor grote cruiseschepen en riviercruises. De afgelopen tijd hebben bedrijven die dergelijke reizen organiseren al een groot deel van de tochten geschrapt vanwege het virus. Vorige week gaven verschillende bedrijven al aan flink wat cruises te schrappen de komende weken.

Keukenhof

Overtoom zegt dat de impact van het virus voor de haven onmiskenbaar is. ‘Wij weren om gezondheidsredenen cruiseschepen met passagiers uit onze haven tot nader order. Dit is één van de maatregelen die wij als haven nemen om het coronavirus in te dammen. Wij voelen ons verantwoordelijk als haven van en voor Amsterdam en voor de regio.’

Hoe lang de maatregel geldt, is nog niet duidelijk. April en mei zijn normaal gesproken de drukste perioden voor cruises in Amsterdam, omdat de Keukenhof dan geopend is.

Auteur: Nathalie van Herk

Nathalie van Herk is hoofdredacteur van Mainport.