Thema’s 2018

mainportmagazine-wordcloud

In 2018 verschijnt Mainport Magazine zeven keer:

Nr. 1 – 21 februari 2018 – Offshore & Energy
Offshorewind in Nederland is big business. Dat is goed voor de gewenste energietransitie, maar ook voor de economie en werkgelegenheid in de bouw, het onderhoud en de inspectie. De opwarming van de aarde en de noodzaak om de wereldwijde CO2-uitstoot terug te dringen, vergroot de vraag naar duurzame energie. De ontwikkelingen gaan in een sneltreinvaart.

Nr. 2 – 18 april 2018 – Douane & IT
Het belang van export voor de Nederlandse economie groeit. Tegelijkertijd wordt het exporteren van producten steeds ingewikkelder. Slimme softwareoplossingen kunnen douanespecialisten ondersteunen en ontlasten. Andere voordelen: snellere goederenstromen, lagere douanerechten en veiligere en transparantere supply chains.

Nr. 3 – 13 juni 2018 – Havens & Terminals
De Nederlandse zeehavens behoren tot de grootste van Europa en verwerken jaarlijks bijna 600 miljoen ton aan goederen. Waar een klein land groot in kan zijn! Ook de netwerkverbindingen over land en via de binnenvaart naar de rest van Europa zijn uitstekend en ons land telt meer dan honderd terminals. Welke havens zijn in ontwikkeling en hoe ziet de toekomst eruit van de terminals.

Nr. 4 – 5 september 2018 – Wereldhavendagen
Hoe mooi en veelzijdig het werk in de haven is, kan iedereen uitgebreid zien en beleven tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, het grootste maritieme evenement van het jaar. Een inspiratie voor jongeren die voor een carrière in de haven kiezen. Zij kunnen er onder meer zien dat het werk daar veel meer omvat dan alleen aan het roer staan van een schip of bedienen van een kraan.

Nr. 5 – 3 oktober 2018 – Brandstof/LNG
In de haven van Rotterdam vindt grootschalige import en export van LNG voor gebruik in Europa plaats. De Rotterdamse haven speelt ook een leidende rol bij de invoering van LNG als brandstof voor de scheepvaart en wegtransport. Ook de Amsterdamse haven krijgt een drijvend tankstation voor LNG. Kleinere zeeschepen en cruiseschepen kunnen vanaf 2019 in Amsterdam terecht voor het tanken van deze brandstof.

Nr. 6 – 7 november 2018 – Maritieme Dienstverlening  
Wie de haven binnenvaart, krijgt te maken met overheden, inspecties en dienstverleners als loodsen, slepers en roeiers. Een aantal van deze beroepen, de zogenoemde maritieme dienstverleners, brengen we in dit nummer van Mainport onder de aandacht. Met elkaar zorgen zij nog steeds, zeven dagen per week en 24 uur per dag, voor een vlotte en veilige behandeling van schepen en lading.

Nr. 7 – 5 december 2018 – Binnenvaart
Binnenvaart is een van de meest milieuvriendelijke vormen van goederenvervoer, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor verduurzaming. Welke uitdagingen zien de binnenvaartschippers en zijn er kansen voor de toekomst?

Het schema met meer informatie over de advertentiemogelijkheden kunt u hier downloaden.

Uw Contactpersoon

Petra Glansdorp
petra.glansdorp@ntpublishers.nl
Tel: +31 10 280 1030
Mob: +31 6 213 701 44