Boskalis vervoert zwaarste lading ooit

Boskalis gaat binnenkort een nieuw record vestigen: de ‘BOKA Vanguard’ van Boskalis, het grootste halfafzinkbare zware-ladingschip ter wereld, bereidt zich voor op het laden van een circa 90.000 ton wegend Floating Production, Storage & Offloading-platform. Dit staat gelijk aan het gewicht van circa 300 Boeing 747’s en is daarmee de zwaarste lading die ooit door een halfafzinkbaar zware-ladingschip is vervoerd.

Op het platform wordt olie en gas geproduceerd en tijdelijk opgeslagen. Over de bestemming van de zwaarste lading kan Boskalis nog niets zeggen. Ook wil het Papendrechtse bedrijf nog niet kwijt wanneer het transport plaats zal vinden.

De ‘BOKA Vanguard’ heette tot voor kort de ‘Dockwise Vanguard’. De naamswijziging is onderdeel van proces om het aanbod van diensten aan de offshore energiesector van de onderneming te presenteren onder één merknaam: Boskalis. 

De ‘BOKA Vanguard’ is zo’n 275 meter lang en meer dan 70 meter breed.

Onderwerpen: ,

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.