Kaartverkoop historische rondvaarten Maritiem Museum Rotterdam gestart

De kaartverkoop voor de historische rondvaarten van het Maritiem Museum Rotterdam gaat maandag 14 mei van start. De rondvaarten vertrekken iedere zondag van 17 juni t/m 26 augustus vanuit de Maritiem Museum Haven. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht zien de opvarenden de higlights van Rotterdam vanaf het water en komt men meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Voor het eerst zijn er dit jaar vanaf 14 juli ook vaarten op woensdag. Tijdens de historische rondvaarten krijg je een kijkje in de historie van de varende vloot van het museum, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20′ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Opening vaarseizoen

Op Vaderdag (zondag 17 juni) is het feest in de Maritiem Museum Haven tijdens de opening van het vaarseizoen 2018. De topstukken gaan de Nieuwe Maas op voor de historische rondvaarten, de waterbus maakt een rondje Maritiem District en aan de kade maken bezoekers een ritje met de locomotor of oefenen behendigheid met de op- en over. Kinderen kunnen hun eigen vlag ontwerpen en leren seinen met het seinvlaggen spel. Of men zoekt het hoger op in de weegkamer van de Graanelevator en geniet onderweg van het uitzicht over de museumhaven.

Tickets voor de rondvaarten zijn vanaf 14 mei online te koop via www.maritiemmuseum.nl/tickets. Tickets voor de vaartochten zijn exclusief entree voor het museum: volwassenen €12,50, kinderen van 4 t/m 15 jaar €7,50 en kinderen van 0-3 jaar €2,50. 

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.