Programma Wereldhavendagen bekend

De Wereldhavendagen heeft de programmering bekend gemaakt voor de 41e editie, die plaatsvindt op 7, 8 en 9 september 2018 in Rotterdam. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar omvangrijker dan ooit, met 110 deelnemers met verschillende activiteiten, demonstraties en excursies, die de honderdduizenden bezoekers kennis laten maken met alle aspecten van de Rotterdamse haven.

Het programma is te vinden op de nieuwe website van de Wereldhavendagen. Deze vertelt het verhaal van de bedrijven in de Rotterdamse haven aan de hand van zes topics: de grootste haven, de carrièrehaven, de duurzame haven, de slimme haven, de veilige haven en de logistieke haven. Bezoekers van de Wereldhavendagen kunnen aan de hand van deze topics activiteiten vinden die het best passen bij hun persoonlijke interesses.

The Green Line to the Future

Het overkoepelende thema van de Wereldhavendagen 2018 is ‘Energize’. Als een van de grootste havens ter wereld wil Rotterdam een voortrekkersrol vervullen in de transitie naar schone energie. Tijdens het evenement staan dan ook de talloze voorbeelden van verduurzaming uit de haven centraal. Zo is er daarom bijvoorbeeld een groene lijn, die bezoekers leidt langs de kades van de Rijnhaven en ze informatie geeft over duurzame energie, bouw en water. Mensen kunnen bijvoorbeeld een ansichtkaart sturen vanuit het Rotterdamse riool en meedoen aan een interactieve EnergieQuiz

De Wereldhavendagen zijn gratis en vinden plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Behalve de activiteiten op de kades van de Wilhelminapier tot aan de Rijnhaven en van het Willemsplein tot aan de Parkkade, kunnen bezoekers vrijwel de hele dag van demonstraties op het water genieten.

Gepersonaliseerd programma

Alle informatie over het programma en deelnemers aan de Wereldhavendagen is  te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Bezoekers kunnen op Mijn WHD-pagina hun favoriete activiteiten opslaan, om zo een gepersonaliseerd programma samen te stellen.

Voor de excursies die dieper de haven in gaan, moeten wel kaarten worden aangeschaft. Voor een aantal excursies is dat nu al mogelijk, waaronder de ieder jaar weer populaire dagcruise van P&O Ferries. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf maandag 20 augustus 12.00 uur te bestellen op de website.

Onderwerpen:

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.