Liveblog Project Cargo Summit

Project Cargo Summit brengt vandaag en morgen in Rotterdam alle internationale projectladingsexperts samen. De Summit bestaat uit een nieuwe en ambitieuze beurs en een uitgebreid conferentieprogramma om de nieuwste inzichten en ontwikkelingen over projectlading te delen. Mainport is erbij en doet verslag!

16.00 uur: Het conferentiegedeelte van dag 1 van Project Cargo Summit is klaar en we sluiten dit liveblog. Het liveblog over het inhoudelijke gedeelte van deze summit leest u op de website van Nieuwsblad Transport. In de Onderzeebootloods kan nu nog meer genetwerkt worden, het is borreltijd! Vanavond is er dan nog een diner en morgen dag 2 van dit nieuwe evenement.

15.47 uur: Bij de stand van Lubbers Logistics Group is het lekker druk. Accountmanager Erwin van Zanten is tevreden over de opkomst en het aantal mensen dat de hele dag door op de beurs rond loopt. ‘Het heeft mijn verwachtingen echt overtroffen.’ Het verhaal van Lubbers Logistics Group begint in 1929 met een man en zijn vrachtwagen. In dat jaar schrijft Geert Lubbers zijn transportbedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde expert in transport en logistiek, met specialisatie offshore.

15.40 uur: Terug naar de beursvloer. Waar we Etienne de Keizer van Agility Projects treffen. Hij ziet zeker de potentie van een event als Project Cargo Summit. ‘Het is de eerste keer, en we vonden dat we hierbij moesten zijn. De extra’s naast de beurs, zoals de bedrijfsbezoeken en de workshops, zijn echt leuke toevoegingen.’ Op een groot tv-scherm in hun stand wordt een van hun meest recente mega-transporten getoond: radiatoren van 46 meter lang en 36 meter hoog en een gewicht van 1100 ton. De Keizer: ‘Wij zijn expediteur en doen als een van de weinigen ook project cargo.’

14.57 uur: De lunch was lekker, en de vloer is flink gevuld met bezoekers. Ook het bezoek aan Broekman was populair. Sales manager Gijs Vlasman leidde ons rond en liet grote, hele grote en nog grotere hallen zien. Bij Broekman liggen sommige materialen en apparaten van klanten wel jaren opgeslagen, tot het moment dat het toch nodig is: een bepaald onderdeel van een apparaat is dan kapot en moet vervangen worden. Iets jaren opslaan bij Broekman is dan goedkoper én sneller dan iets opnieuw laten maken.

13.00 uur: We nemen nu even een break voor de lunch en aansluitend een bezoek aan de Broekman Breakbulk Terminal. Broekman heeft meer dan vijftig jaar ervaring in het proces van handling en waarde toevoegen als het gaat om projectlading en diverse buitenmaat projecten. Hun breakbulk-terminal, op loopafstand van ‘de onderzeebootloods’, faciliteert de logistieke eisen voor elk type stukgoed.

12.50 uur: De Project Cargo Summit bestaat uit een handelsbeurs, workshops en de conferentie. Dit laatste is het belangrijkste onderdeel van de top. Tijdens de conferentie ontmoeten sprekers op hoog niveau en afgevaardigden elkaar en bespreken ze de nieuwste marktontwikkelingen, trends en innovaties op projectlading. Op de website van Nieuwsblad Transport leest u de hoogtepunten.

12.45 uur: De stand met het mooiste uitzicht is van de Noorse rederij Wilson. Hun kantoor huist ook op de RDM, dus managing director Robert Bravenboer voelt zich thuis en hij hoopt dat straks een van de 120 schepen langs komt varen. Wat niet veel mensen weten, is dat de schepen van Wilson het hoogste aantal aanlopen heeft in de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Wilson vervoert bulk en veel staal. Stoer spul dus. Bravenboer: ‘Containers zijn net lego, daar kan iedereen mee spelen.’

12.05 uur: Een nog jong bedrijf is Omnia Maritime uit Zwijndrecht. Ze bestaan nu zo’n 3 à 4 jaar en zijn op Project Cargo Summit voor naamsbekendheid en om klanten te ontmoeten. Het bedrijf is ‘natuurlijk’ gespecialiseerd in projectlading, maar is vooral goed in de combi binnenvaart en zeevaart. Managing directeur Herman Specht is afkomstig uit de binnenvaart. Wat is het project waar hij het meest trots op is? Na enig nadenken: ‘Een schip volstampen met 25000 kuub staal. Dat was een hele fabriekshal die naar Iran vervoerd moest worden.’ Als zo’n vraag bij je bedrijf binnenkomt, wat denk je dan? ‘Gaaf! En daarna begint de puzzel. Met welke partijen ga je dit project doen, want project cargo is echt samenwerking.’

11.58 uur: C. Steinweg – Handelsveem B.V. (wat een mooie klassieke naam is dat toch) was een van de eerste bedrijven die zich aanmeldden voor Project Cargo Summit. Ondanks dat vroege tijdstip hadden ze het gevoel dat ze hierbij aanwezig moesten zijn. Sabine Swart van het bedrijf: ‘Het is zien en beleven op deze beurs, dat is altijd interessant. En als een event als dit in je eigen stad plaats vindt, moet je er zeker bij zijn.’

11.20 uur: Het congresgedeelte is van start gegaan. Na een welkomstwoord en wat ochtendgymnastiek van Mels Dees, hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport is nu het woord aan Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistiek bij Havenbedrijf Rotterdam. Hij ziet veel potentie voor breakbulk, projectlading en heavy lift in de haven van Rotterdam. Maar daar is samenwerking voor nodig. ‘Rotterdam breakbulk rocks!’

De volgende spreker is Jurgen Huygh, CG Power Systems Belgium. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen als ‘shipper’ in de project cargo.

10.41 uur: Twee jonge mannen lopen met een VR-bril op door de zaal. Waarom? Wat is dit? Het zijn Ralph Jansen en Rick Bruinsma van Jumbo. Het bedrijf heeft patent aangevraagd voor deze eigen vinding, waarmee je op het scheepsdek de markering kunt zien. Gebeurt dat tot nu toe met meetlint, bukken en aantekenen, met een VR-bril worden de behoorlijk ingewikkelde lijnen geprojecteerd op het dek (en in dit geval op de beursvloer). Jansen (foto): ‘Het grote voordeel is, dat dit op de cm nauwkeurig gebeurt, veel nauwkeuriger dan tot nu toe.

—————–

10.00 uur: Liebherr is aanwezig om een nieuwe megakraan te presenteren. Het ding (155 meter hoog) is niet aanwezig, hij wordt gebouwd in Rostock. Maar de kraan kan 1600 ton tillen! Auke Jellema (hier links op de foto) kan je er alles over vertellen.

Vanaf 10.00 uur zijn de deuren geopend. De beursvloer is er klaar voor. Om 11.00 uur begint het conferentieprogramma, met een welkomstspeech door Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistiek van Havenbedrijf Rotterdam.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.