Ontwerp een slimmer schip tijdens de Shipathon

Studenten en young professionals in de scheepsbouw- en scheepvaartindustrie mogen zich op 9 en 10 november tijdens een ‘Shipathon’ in Amsterdam, gaan buigen over drie uitdagingen, gericht op het slimmer maken van zeevarende schepen. De Shipathon is de enige maritieme hackathon voor game changers in de scheepsbouw. 

In 18 uur en 52 minuten mogen de jongeren er vol tegenaan onder het motto ‘Shake the ship’ om met oplossingen en slimme toepassingen te komen. Een zee(mijl) van tijd om zeevarende schepen slimmer te maken.

Na de aftrap op vrijdag 9 november wordt een team-up game gespeeld. Zo vormen zich multidisciplinaire teams met de juiste groepsdynamiek. Deze teams krijgen 18 uur en 52 minuten – een zeemijl, maar dan in tijd – om aan het werk te gaan. Elk team, van maximaal vijf personen, gaat aan de slag met één van de drie uitdagingen onder leiding van een ervaren professional. Op zaterdagmorgen pitchen de verschillende teams hun oplossing voor een maritieme jury.

Aanmelden

Het evenement is een initiatief van Netherlands Maritime Technology (NMT) en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), met ondersteuning van de HackathonFactory.

Meld je voor 22 oktober aan via deze link – deelname is gratis! De toelatingseisen voor de Shipathon zijn: 18-35 jaar en het talent om out of the box te denken. Voor deelnemers levert de Shipathon een hoop plezier op en een mooie beleving. Daarnaast groeit je netwerk door contacten met andere jonge innovators. Verder leer je om ideeën snel om te zetten in een onderbouwd en gevalideerd concept, en om die overtuigend te presenteren.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.