Krachtenbundeling voor zuidelijke Noordzee

Vier organisaties rond het zuidelijk deel van de Noordzee die een sterke betrokkenheid hebben bij de toevoerketen van de offshore-energiesector, gaan hun krachten bundelen. Amsterdam Ymuiden Offshore Ports (AYOP), East of England Energy Group (EEEGR), North Sea Energy Gateway Den Helder (NSEG) en Team Humber Marine Alliance ondertekenen dinsdag een samenwerkingsovereenkomst tijdens de beurs Offshore Energy.

In het volgende decennium zal de offshore-energiesector in de Noordzee flink ‘in beweging’ zijn. De energiegeneratie in de zuidelijke Noordzee zal drastisch toenemen en moet een geweldige bron van economische investeringen, innovatie, vestiging van bedrijven en werkgelegenheid worden. De Noordzee – en met name het zuidelijke deel – zou kunnen worden ontwikkeld als de innovatieve ‘Energietuin’ van West-Europa en kan dan functioneren als een levend veldlaboratorium voor de olie- en gasindustrie.

De regio’s van de vier partners hebben de mogelijkheid om een ​​Europese leider te worden op het gebied van offshore en mariene energie-innovatie. De samenwerking krijgt als naam ‘Southern North Sea Energy Alliance SNSEA’.

Doel

Het memorandum voorziet in samenwerking met de zuidelijke Noordzeegebieden als offshore- en mariene energieknooppunt en om gezamenlijke projecten tussen de partijen en hun leden en belanghebbenden te bevorderen. Markten in beide richtingen openen, de uitwisseling van kennis en netwerken aanmoedigen is waar de vier partijen naar streven.

De vier regio’s grenzen aan de zuidelijke Noordzee. Elk van de vier partijen vertegenwoordigt het offshore energie-ecosysteem in hun regio. Leden en stakeholders van de vier partijen zijn commerciële en non-profitbedrijven in de toeleveringsketen, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en -organisaties en overheidsinstanties.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.