Herstart bouw Wilhelminasluis begin 2019

De bouw van de Wilhelminasluis bij Zaandam kan begin volgend jaar worden hervat. De provincie Noord-Holland heeft met bouwer Heijmans een intentieovereenkomst gesloten waarmee een einde komt aan twee jaar gesteggel over het ontwerp en meerkosten van de sluis.

Door de forse vertraging die het project heeft opgelopen, zijn bedrijven die in de regio gebruik maken van binnenvaart geconfronteerd met een schade die in de tientallen miljoenen loopt. De verwachting is dat in de loop van 2020 bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van de nieuwe sluis, zoals het kunnen varen met grotere schepen en een betere bediening.

Vanaf 2014 liggen de provincie en Heijmans met elkaar overhoop over het ontwerp van de sluis en wie verantwoordelijk is voor de meerkosten. Partijen kwamen er samen niet uit, waarop de zaak werd voorgelegd aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Met de nieuw gesloten overeenkomst voor het gezamenlijk afbouwen van de Wilhelminasluis in Zaandam, leggen beide partijen zich neer bij deze uitspraak.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.