Ron Davio wint Amsterdamse havenpenning

Ron Davio, boegbeeld van het offshore-platform AYOP in het Noordzeekanaalgebied, heeft dit jaar de Amsterdamse havenpenning in ontvangst mogen nemen. Op het drukbezochte 73-ste Havengildediner overhandigde de Amsterdamse havenwethouder Udo Kock (D66) de prestigieuze prijs aan Davio, die zich al jaren sterk maakt om van de regio een belangrijke uitvalsbasis voor de offshore-industrie te maken.

Zo is Davio de geestelijke vader van het ambitieuze plan om van de Averijhaven bij IJmuiden een logistieke basis te maken voor de windenergieparken op de Noordzee. Momenteel wordt door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) met Haven Amsterdam en de provincie Noord-Holland hard onderhandeld over de verdeling van de kosten en baten van dit project.

Die gesprekken, waar het volgens de minister tijdens het havengildediner ‘om veel geld gaat’, hebben nog niet tot resultaten geleid. Van Nieuwenhuizen liet wel weten er met de partijen uit te willen komen en ‘als wij elkaar diep in de ogen kijken, zal dat ook best lukken’.

IJmuiden

Davio werd door havenwethouder Kock verder geroemd als iemand die meer dan 75 bedrijven en overheden bijeen in het Noordzeekanaalgebied verbindt. ‘Hij geeft daarmee de energietransitie in onze regio in de komende jaren mede vorm en inhoud.’ Davio is ook commissaris bij Zeehaven IJmuiden en de plaatselijke voetbalvereniging Telstar.

Auteur: John Versleijen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.