Nieuwe poging voor aanleg containerhaven Waalwijk

Er komt een nieuwe aanbestedingsronde voor de aanleg van een containerhaven in Waalwijk. Een eerdere poging liep op niets uit. Geïnteresseerde bedrijven haakten toen allemaal af. Daarom heeft de gemeente nu een afgeslankt plan.

Het stadsbestuur wil al jaren een containerhaven binnen de gemeentegrenzen. Deze moet komen aan de Bergse Maas, vlakbij bedrijventerrein Haven Acht. Momenteel zit daar nog een jachthaven, maar die moet het veld ruimen. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Geen totaalpakket

Het project wordt Europees aanbesteed, waarbij het uitsluitend gaat om de aanleg van de haven zelf. Dit is anders dan de vorige keer. Toen was er een totaalpakket, inclusief onder meer de exploitatie van de haven, het onderhoud voor 25 jaar en de bouw van een omliggend bedrijventerrein.

Destijds was de gemeente in overleg met vijf bedrijven en consortia. Zij haakten echter af toen duidelijk was welke risico’s ze droegen en wat het gehele project zou opbrengen. De gemeente hoopt met de afgeslankte aanbesteding alsnog een aannemer over de streep te trekken. Als alles volgens planning verloopt, wil het stadsbestuur medio volgend jaar duidelijk hebben wie het project gaat uitvoeren, meldt de Brabantse krant.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.