Haven-wethouder Visser stapt op

Wethouder Adriaan Visser (D66) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend. De wethouder die de Haven in zijn portefeuille had, stapt op vanwege zijn rol bij een omstreden vastgoeddeal rondom het Schiekadeblok.

In een brief aan de gemeenteraad maakte Visser bekend dat hij niet langer de stad Rotterdam kan dienen als wethouder. Onlangs werd bekend dat Visser vertrouwelijke documenten lekte naar een journalist omtrent het project Schiekadeblok. De media-aandacht is Visser niet in de koude kleren gaan zitten, geeft hij aan. De wethouder schrijft in de brief dat hij zaterdag de burgemeester heeft ingelicht over zijn handelen omtrent vastgoedproject Schiekadeblok. “Ik heb de beeldvorming proberen bij te sturen. Ik heb daarbij gehandeld in een emotionele opwelling wat onverstandig was en dat had ik dan ook niet moeten doen”, schrijft Visser.

Kathmann

De portefeuilles van Visser worden voorlopig overgenomen door de nog zittende wethouders. Wethouder Kathmann (PvdA) wordt tijdelijk verantwoordelijk voor de haven, zo meldt RTV Rijnmond.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.