LNG- aangedreven baggerschip start onderhoud in Eemshaven

De Eemshaven is gestart met de eerste baggercampagne van dit jaar. Het is voor het eerst dat dit gebeurt met het LNG-aangedreven baggerschip de Ecodelta.

De werkzaamheden starten in gedeelten van de Eemshaven waar de meeste aanslibbing heeft plaatsgevonden, voornamelijk het Doekegatkanaal en de Beatrixhaven, meldt Groningen Seaports. De bedoeling is dat de hele haven weer de gewenste diepte zal krijgen. De werkzaamheden zijn naar verwachting na ongeveer anderhalve week gereed, de eerstvolgende baggercampagne vindt in oktober plaats.

Ecodelta

Het onderhoud wordt verricht door de Ecodelta. Dit is een LNG-aangedreven baggerschip en is eigendom van Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp BV uit Zwolle. Het milieuvriendelijke schip is geschikt voor baggerwerkzaamheden op kwetsbare plekken zoals het waddengebied bij de Eemshaven. De Ecodelta is een zogenaamde sleephopperzuiger. Deze brengt het opgezogen slib naar vergunde locaties vlak buiten de Eemshaven waar het materiaal mag worden verspreid. Het schip is 134 m lang en heeft een capaciteit van 6000 m3.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.