Van Gils nieuwe havenwethouder Rotterdam

D66 Rotterdam draagt Arjan van Gils (63) voor als opvolger van de vertrokken wethouder Adriaan Visser. Van Gils wordt verantwoordelijk voor de haven. Daarnaast krijgt hij Financien, Organisatie en Majeure Projecten in zijn portefeuille.

Onder deze producten vallen onder andere de renovatie van de Maastunnel, de vernieuwde Coolsingel, De Hoekse Lijn en Feyenoord City. Van Gils wordt zo snel mogelijk gepresenteerd aan de gemeenteraad waarna er wordt gestemd over zijn voordracht, dat meldt D66 Rotterdam. De politieke partij zegt over Van Gils dat hij ruime ervaring heeft met de portefeuilles organisatie en financiën en bekend is met de haven. Als gevolg van zijn loopbaan voelt hij zich bovendien thuis in het stadhuis en beschikt hij over een ruim netwerk, zowel in de stad als in de regio. D66 noemt hem een ultieme verbinder naar de hele raad en de stad.

Loopbaan

De Rotterdamse Van Gils begon zijn loopbaan bij de politie. In de 20 jaar die hij werkzaam was bij de politie was hij van 1992 tot 1998 commissaris van de politie in Rotterdam-Rijnmond. Daarna heeft Van Gils zich in verschillende gemeenten ontwikkeld. Hij heeft jarenlang diverse functies bekleed in het openbaar bestuur, waaronder gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeenten Enschede, Rotterdam en Amsterdam.

Van Gils staat er volgens D66 om bekend dat hij zich altijd sterk maakte voor de positionering van de stad waar hij werkte. Op dit moment is Van Gils secretaris-algemeen directeur (ad interim) van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Visser

Voormalig wethouder Visser stapte onlangs op vanwege zijn rol bij de omstreden vastgoeddeal rondom het Schiekadeblok. Hij had vertrouwelijke informatie gelekt naar een journalist.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.