Jachtbouwer Royal Huisman kiest voor Amsterdam

Met de komst van Royal Huisman vestigt zich een nieuwe jachtbouwer in de Amsterdamse haven. Het bedrijf gaat aan de slag op de voormalige werf van Holland Jachtbouw in Zaandam. Het havenbedrijf heeft daarvoor deze week de werf overgenomen.

Royal Huisman is na Feadship Royal van Lent de tweede superjachtbouwer die zich in de Amsterdamse haven vestigt. Volgens topman Koen Overtoom van Haven Amsterdam versterkt Royal Huisman daarmee het segment maakindustrie in de haven. ‘Met de komst van Royal Huisman naar de Amsterdamse havenregio, geven we verder invulling aan onze ambitie om te groeien tot een superjacht hub.’

Passend antwoord

Algemeen directeur Jan Timmerman van Royal Huisman wil het bedrijf met de vestiging in het Amsterdams havengebied naast de bestaande locatie in Vollenhove bij Kampen ‘een passend antwoord geven op de toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten naar jachten’.

Auteur: John Versleijen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.