Futureland viert tiende verjaardag

Van informatiecentrum over de bouw van Maasvlakte 2, tot goed bezochte attractie. Met meer dan 100.000 bezoekers per jaar is Futureland in tien jaar tijd flink gegroeid. Ter gelegenheid van dit tweede lustrum opende CEO Allard Castelein de nieuwe tentoonstelling ‘De haven werkt’.

De tiende verjaardag van Futureland werd zaterdag uitgebreid gevierd. Bezoekers konden de attractie gratis bezoeken en deelnemen aan onder meer de strandspeurtochten, kidsquizen en vaartochten langs de grootste schepen ter wereld. Wethouder Barbara Kathmann opende samen met Allard Castelein, ceo van havenbedrijf Rotterdam, de nieuwe tentoonstelling ‘De haven werkt!’, waar behalve havenontwikkelingen, ook het brede palet aan havenbanen te zien is. De haven biedt in héél Nederland werk aan een kleine 400.000 mensen. Robotisering, gebruik van big data en inzet van nieuwe energiebronnen vragen om bestaand én nieuw talent, waar het havenbedrijf met de tentoonstelling op in wil spelen. ‘De haven werkt!’ is tot juni 2020 te bezoeken.

Miljoen bezoekers

In de tien jaar van haar bestaan is FutureLand uitgegroeid van informatiecentrum over de bouw van Maasvlakte 2, tot één van de populairste toeristische attracties van Rotterdam en omstreken, zo meldt het havenbedrijf. FutureLand licht bezoekers voor over de haven van nu en de toekomst. Ieder jaar bezoeken ruim 100.000 mensen de attractie. De miljoenste bezoeker werd vorig jaar getrakteerd op een intiem etentje. In een glazen container werd gedineerd met de modernste terminals als decor.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.