Stakende slepers Svitzer varen met ouderen

De werknemers van havensleper Svitzer hebben woensdag voor de negende keer het werk neergelegd sinds het begin van de acties op 10 april. Het cao-conflict heeft daarmee een slepend karakter gekregen.

De ruim zestig slepers eisen een loonsverhoging van vier keer 4% voor de komende jaren. Daarmee zou een loonoffer uit 2014 gerepareerd moeten worden. De directie van het bedrijf, dat de helft van het sleepwerk in het Noordzeekanaalgebied uitvoert, weigert daaraan tegemoet te komen.

Vrijwilligerswerk

De stakers gaan deden acht uur lang vrijwilligerswerk. Ze haalden ouderen uit verzorgingstehuis Breezicht in IJmuiden op om met hen te varen, onder het genot van een hapje en een drankje. Op die manier willen de werknemers onderstrepen dat ze naar eigen zeggen al jarenlang vrijwilligerswerk doen, omdat ze wekelijks ruim acht onbetaalde uren draaien.

Auteur: Rob Mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.