Burgemeester Halsema geeft startschot voor SAIL

Burgemeester Femke Halsema heeft bijna een jaar voor de volgende editie, het startschot gegeven voor SAIL Amsterdam 2020. Tijdens het event zullen ruim 600 schepen de haven van Amsterdam aandoen.

Halsema gaf maandag 26 augustus samen met prins Maurits, beschermheer van Stichting SAIL Amsterdam, het officiële startschot van ‘het jaar van SAIL Amsterdam 2020’. Port of Amsterdam is volgend jaar naar eigen zeggen wederom trotse gastheer van dit nautische evenement.

Tall Ships

Van 12 tot en met 16 augustus 2020 komen ruim 600 schepen naar de Amsterdamse haven, waaronder 50 Tall Ships en hun bemanningen, uit alle hoeken van de wereld.

Met het luiden van de traditionele scheepsbel werd het ‘SAIL-jaar’ officieel afgetrapt bij Undercurrent op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Vervolgens werd met een parade van 10 kleine bootjes de officiële vlag van de 10e editie onthuld.

Havenmeester

Als gastheer is Port of Amsterdam naar eigen zeggen al druk bezig met de voorbereidingen voor SAIL 2020. Bij de komst van de ruim 600 schepen komt veel werk kijken. De Divisie Havenmeester reguleert, begeleidt en faciliteert alle scheepvaart tijdens SAIL.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.