‘Groeikansen voor projectlading in Rotterdam’

Er zit groei in het vervoer van projectlading. De ladingen worden groter en zwaarder, waardoor de vraag naar speciaal vervoer van onder meer windturbines, transformatoren en kranen steeds verder toeneemt. Dat zeggen deelnemers aan de Project Cargo Summit 2019.

Op woensdag 11 en donderdag 12 september kwamen specialisten op het vlak van projectlading samen tijdens Project Cargo Summit 2019. Tijdens het door Nieuwsblad Transport georganiseerde evenement werden bezoekers uit 49 verschillende landen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen tijdens het uitgebreide congresprogramma. Partijen als Liebherr, Mammoet en Roll Group namen de congresbezoekers mee in hun oplossingen op het vlak van projectlading.

Site Visits

Naast de conferentie vonden er diverse workshops plaats waar mensen nieuwe kennis over innovaties konden opdoen. Bovendien konden bezoekers aan de Summit er ook voor kiezen om een bedrijf te bezoeken tijdens de site visits. Condor Heavy Services en Franklin Offshore zetten hun deuren open voor belangstellenden. De bedrijven namen de deelnemers mee in de operationele kant van projectladingmarkt.

Beurs

Op de beursvloer te ontmoetten bedrijven en belangstellenden elkaar om te netwerken, zaken te doen en bij te praten over deze specifieke markt. Uit een rondgang op de beurs blijkt dat er flink geïnvesteerd wordt in deze branche. Standhouders hebben dan ook vertrouwen in de toekomst nu alles steeds groter en zwaarder wordt. En die groei ligt volgens hen vooral in Rotterdam. ‘Want hier gebeurt het.’

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.