Watertalent opent wederom Careerlab

Tijdens Europort 2019 verzorgt Watertalent wederom het CareerLab, een ontmoetingsplek rondom werken en leren voor studenten, starters en professionals.

Net als bij andere beurzen verzorgt Watertalent een uitgebreid inhoudelijk programma.

Save the date: 5/11 14.30 uur – Opleidingsschip AB INITIO

STC Group nodigt de maritieme sector uit bij het CareerLab (Hal 6) om de laatste innovatieve en duurzame oplossingen te komen pitchen die geschikt kunnen zijn voor het nieuwe opleidingsschip van STC Group, de AB INITIO. Er is plek voor 5-7 korte pitches van 3 minuten waarin de maritieme toeleveranciers hun innovatieve en duurzame ideeën kunnen delen.

De AB INITIO wordt naar verwachting in 2021 in gebruik genomen. Twee werven, Kooiman Marine Group en Damen Concordia, zijn op dit momenteel in de running om de opdracht voor het nieuw te bouwen schip gegund te krijgen. Het schip gaat een belangrijke rol spelen in de opleiding van vmbo-leerlingen en van mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen. Interesse om deze pitches te zien of om zelf een pitch te verzorgen? Aanmelden kan via pr@stc-r.nl.

Save the date: 7/11 15.00 uur – Maritieme Arbeidsmarktbranding

Het goed positioneren van het maritieme cluster op de huidige krappe arbeidsmarkt is een uitdaging die het bedrijfsleven, de scholen en de branches vanuit Nederland Maritiem Land zijn aangegaan. Uit diverse onderzoeken blijkt dat wij als maritieme sector geen duidelijk gezicht naar buiten hebben. De recent ontwikkelde arbeidsmarktcampagne ‘Maritime by….’ heeft als doel dat wij met elkaar als bedrijven de bekendheid van deze mooie sector vergroten.

Benieuwd hoe u beter zichtbaar en vindbaar bent als werkgever voor jonge en iets minder jonge (technische) talenten? In het CareerLab vertelt Watertalent u alles over de tools die zijn ontwikkeld en over hoe u kunt werken aan uw eigen arbeidsmarktbranding.

Op www.watertalent.nl staat het volledige programma van het CareerLab tijdens Europort 2019.

Onderwerpen: ,

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.