VRC-penning voor Steven Lak

De Rotterdamse cargadoors, verenigd in de VRC (Vereniging van Rotterdamse Cargadoors), kennen de VRC-Penning dit jaar toe aan Steven Lak.  De voorzitter van Deltalinqs en RPPC ontving de penning woensdag 27 november tijdens het jaarlijkse Cargadoorsdiner.

In zijn rol heeft Lak zich de laatste zeven jaar sterk ingezet voor het behartigen van de belangen van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam, stelt de VRC. In een verklaring zegt VRS dat Lak ondanks het feit hij voorzitter is  van verschillende (koepel)organisaties, met soms andere belangen, hij alle belangen toch goed weet te behartigen. ‘Hij handelt altijd zeer integer en vermijdt mogelijke schijn van belangenverstrengeling Lak weet publieke en private organisaties op een positieve en natuurlijke manier te verbinden. Hij schuwt daarbij niet om eventuele duidelijke en scherpe statements te maken die zijn mening onderbouwen.’

Grote vraagstukken

Lak heeft volgens de vereniging een duidelijke richting gegeven aan de strategieontwikkeling van het zeehavengeld in de Rotterdamse haven in het algemeen en organisaties zoals Portbase en Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) specifiek. Grotere vraagstukken in de containersector zoals congestie op de terminals zijn op een goede en gedegen wijze door de voorzitter opgepakt, maar vooral het bereiken van een sociaal akkoord in de Rotterdamse haven is mede te danken aan Lak.

Zijn krachtige statement tijdens het 18e Deltalinqs Jaardiner, welke door de VRC wordt onderschreven, wordt nog vaak aan gememoreerd: ‘Geen toekomst zonder heden. Zonder bedrijvigheid geen toekomst.’

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.